rambursare tva
-
rambursare tva
am avut control pt.rambursare tva si au refuzat la plata tva-ul de la o factura de avans pt.un contract de leasing pe motivul ca firma mai avea 2 contr.de leasing auto si un singur administrator ....
intrebarea mea este cum inregistrez tva-ul pe care mi l-au refuzat la plata ( cont 635.1 ?) si cum voi inregistra facturile legate de acest leasing?
daca au spus ca ,,nu se justifica 2 auto de lux" ,toate cheltuielile vor fi neded.fiscal si tva -ul il voi inregistra in ct.635.1 ?
la octombrie am factura cu prima rata, asig.rca, asig.casco, taxa mediu...va rog sa ma ajutati cu un sfat .
multumiri anticipate.
intrebarea mea este cum inregistrez tva-ul pe care mi l-au refuzat la plata ( cont 635.1 ?) si cum voi inregistra facturile legate de acest leasing?
daca au spus ca ,,nu se justifica 2 auto de lux" ,toate cheltuielile vor fi neded.fiscal si tva -ul il voi inregistra in ct.635.1 ?
la octombrie am factura cu prima rata, asig.rca, asig.casco, taxa mediu...va rog sa ma ajutati cu un sfat .
multumiri anticipate.
-
pe firma mai sunt 2 masini( un camion si un papuc) dar cele 2 contracte de leasing sunt pt.autoturisme audi ,luate la interval de trei luni si pentru unul din contracte mi-a dat jos tva-ul.( ca pt.activitatea firmei nu se justifica doua auto de lux- cf. cod.fiscal)
ajutati-ma va rog cu inregistrarea in contabilitate a tva-ului si chelt.legate de leasing ,le inreg.pe cheltuieli nedeductibile sau maresc val.autoturismului ? cum este mai corect?
ajutati-ma va rog cu inregistrarea in contabilitate a tva-ului si chelt.legate de leasing ,le inreg.pe cheltuieli nedeductibile sau maresc val.autoturismului ? cum este mai corect?
Presupun ca invoca CF art. 21 alin (3) lit n, următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
"cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor
folosite de angajaţii cu funcţii de conducere şi de administrare ai persoanei
juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuţii."
"cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor
folosite de angajaţii cu funcţii de conducere şi de administrare ai persoanei
juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuţii."
-