rambursare tva

serbanm166

rambursare tva

#1 Mesaj de serbanm166 »

am avut control pt.rambursare tva si au refuzat la plata tva-ul de la o factura de avans pt.un contract de leasing pe motivul ca firma mai avea 2 contr.de leasing auto si un singur administrator ....
intrebarea mea este cum inregistrez tva-ul pe care mi l-au refuzat la plata ( cont 635.1 ?) si cum voi inregistra facturile legate de acest leasing?
daca au spus ca ,,nu se justifica 2 auto de lux" ,toate cheltuielile vor fi neded.fiscal si tva -ul il voi inregistra in ct.635.1 ?
la octombrie am factura cu prima rata, asig.rca, asig.casco, taxa mediu...va rog sa ma ajutati cu un sfat .
multumiri anticipate.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Fără să vă și indice baza legală, e cam greu de spus dacă se justifică sau nu. Eu zic că nu au dreptate, dar eu mă mai pot înșela.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

septimiuv

#3 Mesaj de septimiuv »

:shock: sunt curios cati administratori au firmele de distributie care au zeci de masini :lol:

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

alea nu sunt masini de lux.. :P
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

nu cred ca e problema daca cumpar pentru firma masini de lux
ofer confort si securitate angajatilor :twisted:

serbanm166

#6 Mesaj de serbanm166 »

pe firma mai sunt 2 masini( un camion si un papuc) dar cele 2 contracte de leasing sunt pt.autoturisme audi ,luate la interval de trei luni si pentru unul din contracte mi-a dat jos tva-ul.( ca pt.activitatea firmei nu se justifica doua auto de lux- cf. cod.fiscal)
ajutati-ma va rog cu inregistrarea in contabilitate a tva-ului si chelt.legate de leasing ,le inreg.pe cheltuieli nedeductibile sau maresc val.autoturismului ? cum este mai corect?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Mai corect e ca cei de la finațe să vă dea baza legală pentru nedeductibilitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#8 Mesaj de apetrem »

Presupun ca invoca CF art. 21 alin (3) lit n, următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
"cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor
folosite de angajaţii cu funcţii de conducere şi de administrare ai persoanei
juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuţii."

serbanm166

#9 Mesaj de serbanm166 »

in P.V. au invocat art.128 ,alin.4, lit.a din codul fiscal.
termenul legal pt.contestatie a trecut (n-a vrut patronul sa se ,,puna rau" cu finantele") ,asa ca va trebui sa respect si sa inregistrez procesul verbal.
multumiri pt.raspunsuri si o zi buna va doresc.

Scrie răspuns