probleme import export date

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
pitarm

probleme import export date

#1 Mesaj de pitarm »

buna ziua , am o foarte mare problema . Am o firma care are punct de lucru unde se inregistereaza pe calculator intrari de marfa de pe facturi in valuta . Vreau sa fac export de date respectiv import de pe un calculator pe altul .Cum procedez pentru ca fiind factura in valuta nu o vad ?

Poate cineva sa ma ajute? Voi cum procedati ?
multumesc

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

operatiile in valuta nu se pot exporta/importa

pitarm

#3 Mesaj de pitarm »

si cum procedez?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

facturile in valuta le mai introduceti inca o data la sediu.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

pitarm

#5 Mesaj de pitarm »

vi se pare normal? nu se pot copia fisierele din program in care se afla intrarile in valuta? stie cineva care sunt fisierele tip dbf in care se vad aceste operatii?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Vrei sa le deschizi si sa copiezi facturile pe care le vrei sa transferi?

pitarm

#7 Mesaj de pitarm »

da , sa copiez fisierul cu facturi in valuta din baza de date de la punctul de lucru peste cel din BD de la sediu , dar nu am reusit sa-mi dau seama care este fisierul dbf

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Nu sunt eu prea priceput, dar cred ca nu este ca la EXCEL, COPIEZI PESTE SI MERGE.
:shock:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Sunt de acord cu PaturcaI, chiar daca copiezi in fisier este posibil sa se creeze o anomalie.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Nu vă recomand o astfel de operație. Copierea fișierului nu vă va rezolva problema, din mai multe motive. Unul ar fi că mai mult ca sigur la sediu aveți un alt furnizor creat pe codul ce este alocat la punctul de lucru furnizorului extern.
O altă problemă ar fi gestionarea ID-urilor interne folosite de program pentru manipularea datelor. Ca urmare, nu vă recomad să copiați acele fișiere chiar dacă le puteți identifica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

iconaruc24

#11 Mesaj de iconaruc24 »

Buna seara,

Eu vreau sa fac export/import de date de la un punct de lucru, inainte de efectua operatie de import/export am introdus indicele de filiala in setari diverse dar tot mi s-au suprascris cateva coduri de clienti si le-am facut varza, asa ca am dat restaurare date din arhiva salvata inainte de import si am revenit de unde plecasem.

Spuneti-mi va rog unde am gresit si cum ar trebui sa procedez.
Trebuie sa import periodic datele introduse in punctul de lucru (intrari, iesiri, casa, banca, clienti, furnizori, productie) si asta in conditiile in care si eu fac aceleasi genuri de operatii in calculatorul in care vreau sa import.
Cum trebuie procedat pentru a nu se suprapune datele?

Multumesc

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Cel mai simplu se poate face cu import din arhivă.
Considerații:
- înainte de import faceți o salvare
- odată importate datele, este important ca pentru perioada respectivă să fie blocată introducerea datelor la punctul de lucru pe perioada cu pricina, altfel vor apărea probleme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns