Cumpare materii prime cu aviz expeditie - fara factura
Cumpare materii prime cu aviz expeditie - fara factura
Am urmatoarea situatie:
am cumparat materii prime pentru productia proprie la data de 15.03.2008 cu Aviz de expeditie si furnizorul nu vrea sa-mi emita factura decat la 01.07.2008. Conform Cod Fiscal, furnizorul trebuie sa emita factura pana la 15 ale lunii urmatoare, dar nu ma inteleg cu el. Eu am inregistrat materiile in 408 - fara TVA, si i-am trimis o adresa prin care ii solicit factura. Mai trebuie sa depun o alta adresa la Finante? sau altceva?
Multumesc.
am cumparat materii prime pentru productia proprie la data de 15.03.2008 cu Aviz de expeditie si furnizorul nu vrea sa-mi emita factura decat la 01.07.2008. Conform Cod Fiscal, furnizorul trebuie sa emita factura pana la 15 ale lunii urmatoare, dar nu ma inteleg cu el. Eu am inregistrat materiile in 408 - fara TVA, si i-am trimis o adresa prin care ii solicit factura. Mai trebuie sa depun o alta adresa la Finante? sau altceva?
Multumesc.
Adresă?!
Nu trebuie nicio aprobare de nicăieri. Dacă nu se emite factura pînă în 15 a lunii următoare e altceva.
În SAGA introdu intrarea respectivă setînd la tip "A-Aviz". La primirea facturii asociezi avizul la factură și ți se va înregistra corect în contabilitate.

Nu trebuie nicio aprobare de nicăieri. Dacă nu se emite factura pînă în 15 a lunii următoare e altceva.
În SAGA introdu intrarea respectivă setînd la tip "A-Aviz". La primirea facturii asociezi avizul la factură și ți se va înregistra corect în contabilitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc Tomac ...
Cand o sa fac declaratia 394 la semestrul I ... aceasta intrare nu o consider? o sa o evidentiez la semestrul in care o sa-mi emita factura... ?
Legal eu sunt in vreo culpa la vreun control, daca nu am factura in termenul prevazut de lege? si daca da ... ce ar trebui sa initiez? mersi mult de tot ...
Cand o sa fac declaratia 394 la semestrul I ... aceasta intrare nu o consider? o sa o evidentiez la semestrul in care o sa-mi emita factura... ?
Legal eu sunt in vreo culpa la vreun control, daca nu am factura in termenul prevazut de lege? si daca da ... ce ar trebui sa initiez? mersi mult de tot ...
- danilevicis
- danilevicis
- danilevicis
In analitic la 401. Ideea insa este ca factura creeaza obligatia de plata si nu avizul. Astfel, in mod normal, platile de pina la primirea facturii sunt, in fapt, avansuri achitate furnizorului. In aceste conditii normal platile de pina la primirea facturii s-ar contabiliza prin 409. Dupa primirea facturii trebuie stinsa obligatia creata prin 401, cu suma achitata in avans si contabilizata in 409.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am si eu o intrebare: am o gestiune global valorica cu 371.01, 4428.01 (etc). Am cumparat materie prima si am creat gestiuni cantitativ valoric. Am inregistrat doar pe baza de avize, factura nu a fost intocmita inca, problema mea este ca contul 4428 cu analitice si sintetic nu mai sunt egale. TVA de la avize merge direct pe 4428. Cum trebuie sa fac sa se poata inregistra pe 4428.02. Unde gresesc. Va multumesc.