amortizare
-
Va multumesc pentru ajutor ,nu am mai modificat nimic si calculez in continuare amortizarea la o adica daca o fi sa mi-o dea jos la un control de fond tot nu am ce pierde.Stau si ma gandesc de ce mi-o zis un expert ca amortizarea la utilajele care nu sunt puse in functiune (cele care nu aduc venituri) nu sunt deductibile.
Expertul are dreptate dar numai pe deoparte: cheltuielile sunt recunoscute - ca regula generala - daca sunt folosite pentru a obtine profit.
Iata un caz despre care am mai scris:
Sunt in situatia in care de abia functionez de cateva luni. Invit la restaurant viitori colaboratori de ai mei cu care sa discut sa negociez, ma rog!
Le consider deductibile aceste cheltuieli? Nu am facut nicio vanzare. Asta e clar. Si atunci ce fac, le recunosc sau nu ca cheltuieli.
Da, le recunosc ca cheltuieli pentru simplul motiv ca ele sunt susceptibile de a produce venituri in viitor. Pe moment este o pierdere, dar va veni si ziua cand aceste cheltuieli vor aduce contracte grase.
Pune-i aceasta problema expertului contabil sa vedem ce raspuns va da.
Tare sunt curios!
Iata un caz despre care am mai scris:
Sunt in situatia in care de abia functionez de cateva luni. Invit la restaurant viitori colaboratori de ai mei cu care sa discut sa negociez, ma rog!
Le consider deductibile aceste cheltuieli? Nu am facut nicio vanzare. Asta e clar. Si atunci ce fac, le recunosc sau nu ca cheltuieli.
Da, le recunosc ca cheltuieli pentru simplul motiv ca ele sunt susceptibile de a produce venituri in viitor. Pe moment este o pierdere, dar va veni si ziua cand aceste cheltuieli vor aduce contracte grase.
Pune-i aceasta problema expertului contabil sa vedem ce raspuns va da.
Tare sunt curios!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Am si eu o problema cu aceasta amortizare, am preluat o firma de curand si am observat ca pe ultimele 4 luni nu s-a calculat amortizarea si cand am intrebat-o pe contabila mi-a spus ca utilajul nu a fost utilizat in perioada respectiva (e vorba de un camion si remorca basculanta), eu ce ar trebui sa fac acum: sa calculez amortizarea pe cele patru luni si sa o introduc manual, continuand cu amortizarea normal dupa aceea sau o las asa, dar nu ma mai incadrez in perioada de functionare cu amortizarea corecta?
- teodorg133
Sfatul meu este sa calc.amortiz din urma si sa introduci utilajele la imobilizari cu val.amortiz.calculata de tine la zi, treci val ramasa, si Saga va continua sa=ti calc lunar amortiz.corecta....
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx