Va rog ajutati-ma ca sunt in mare ceata ....nu stiu cum sa fac
Exista 3 firme A, B si C
Firma B cumpara de la firma A un produs ( de ex un program informatic facut la comanda ), dar firma B nu plateste pana nu are produsul iar firma A nu se apuca de comanda pana nu are garantia ca B va plati. Aici intervine firma C care va primi banii de la firma B ( intr-un cont deschis special) si asa firma A va avea garantia ca isi va primi banii pt ca, conform unui contract firma C se obliga sa dea banii firmei A la predarea produsului. Firma C va incasa un comison.
Problema este unde inregistrez eu toate astea?? Eu m-am gandit in 462...461.... 473...voi ce ziceti???
Comisionul va fi un venit...dar restu???
Eu sunt firma C
Va mutumesc anticipat
"Bani pt siguranta"
În 462 primirea banilor.
5121=462 la primirea banilor.
Plata de la C la A, la finalizarea programului de către B, în baza acceptului scris dat de către B.
462=5121
E nevoie de accept explicit de la B pentru că datoria lui C este în 462 față de acesta pînă la schimbarea destinației.
Emiterea facturii de comision către beneficiar, B, cel mai probabil.
4111=704
Și stingerea datoriei 5121=4111
Dacă virarea inițială (5121=462 conține și comisionul) atunci se face 462=4111 prin compensare în baza unui alt act scris.
5121=462 la primirea banilor.
Plata de la C la A, la finalizarea programului de către B, în baza acceptului scris dat de către B.
462=5121
E nevoie de accept explicit de la B pentru că datoria lui C este în 462 față de acesta pînă la schimbarea destinației.
Emiterea facturii de comision către beneficiar, B, cel mai probabil.
4111=704
Și stingerea datoriei 5121=4111
Dacă virarea inițială (5121=462 conține și comisionul) atunci se face 462=4111 prin compensare în baza unui alt act scris.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
În mod normal pentru primirea banilor de către C trebuie să existe un contract semnat de către toţi cei 3. Furnizor, beneficiar şi garant.
Normal pentru ca C să dea drumul la bani, să facă plăţi în numele lui B, trebuie să existe un act emis de acesta prin care B îşi dă acordul de plată. Actul poate fi numit cum doriţi, important este ca acceptul de plată să fie exprimat în scris pentru a evita neplăceri ulterioare.
Normal pentru ca C să dea drumul la bani, să facă plăţi în numele lui B, trebuie să existe un act emis de acesta prin care B îşi dă acordul de plată. Actul poate fi numit cum doriţi, important este ca acceptul de plată să fie exprimat în scris pentru a evita neplăceri ulterioare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.