"Bani pt siguranta"

bucura896

"Bani pt siguranta"

#1 Mesaj de bucura896 »

Va rog ajutati-ma ca sunt in mare ceata ....nu stiu cum sa fac

Exista 3 firme A, B si C
Firma B cumpara de la firma A un produs ( de ex un program informatic facut la comanda ), dar firma B nu plateste pana nu are produsul iar firma A nu se apuca de comanda pana nu are garantia ca B va plati. Aici intervine firma C care va primi banii de la firma B ( intr-un cont deschis special) si asa firma A va avea garantia ca isi va primi banii pt ca, conform unui contract firma C se obliga sa dea banii firmei A la predarea produsului. Firma C va incasa un comison.
Problema este unde inregistrez eu toate astea?? Eu m-am gandit in 462...461.... 473...voi ce ziceti???
Comisionul va fi un venit...dar restu???
Eu sunt firma C

Va mutumesc anticipat

tomac

#2 Mesaj de tomac »

În 462 primirea banilor.
5121=462 la primirea banilor.

Plata de la C la A, la finalizarea programului de către B, în baza acceptului scris dat de către B.
462=5121
E nevoie de accept explicit de la B pentru că datoria lui C este în 462 față de acesta pînă la schimbarea destinației.

Emiterea facturii de comision către beneficiar, B, cel mai probabil.
4111=704

Și stingerea datoriei 5121=4111
Dacă virarea inițială (5121=462 conține și comisionul) atunci se face 462=4111 prin compensare în baza unui alt act scris.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bucura896

#3 Mesaj de bucura896 »

Iti multumesc mult de tot...dar as mai avea o nelamurire...
In ce consta acceptul explicit??? O hartie oarecare pe care o face firma B???

tomac

#4 Mesaj de tomac »

În mod normal pentru primirea banilor de către C trebuie să existe un contract semnat de către toţi cei 3. Furnizor, beneficiar şi garant.
Normal pentru ca C să dea drumul la bani, să facă plăţi în numele lui B, trebuie să existe un act emis de acesta prin care B îşi dă acordul de plată. Actul poate fi numit cum doriţi, important este ca acceptul de plată să fie exprimat în scris pentru a evita neplăceri ulterioare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bucura896

#5 Mesaj de bucura896 »

Exista un contract intre cele 3 parti ....eu ma gandeam daca mai trebuie ceva special pt a putea plati C la B.
Iti multumesc mult de tot . M am lamurit :)

Scrie răspuns