refacturare

felead1

refacturare

#1 Mesaj de felead1 »

Societatea mea presteaza servicii de alimentatie publica ptr o alta societate care pune la dispozitie materia prima. Azi am cumparat de la METRO materie prima prin societatea mea ( avand la mine numai legitimatia mea de client ). Sub ce forma pot refactura, ptr ca eu nu mai am pot avea stoc in contul 301 ?

felead1

#2 Mesaj de felead1 »

SA FOLOSESC CONTUL 371 MARFURI FARA ADAOS COMERCIAL ? SI SCADEREA DIN GESTIUNE PRIN 707 ?

felead

#3 Mesaj de felead »

Si daca refacturez nu cumva sumele alea sunt percepute ca venit, si se iau in calcul la impozitul forfetar ???

balazse

#4 Mesaj de balazse »

felead scrie:Si daca refacturez nu cumva sumele alea sunt percepute ca venit
dar ai si o cheltuiala cu achizitia lor.

felead1

#5 Mesaj de felead1 »

si care varianta s-o folosesc, cea prin contul 371 fara adaos ? ca practic eu cumpar marfa, le-o dau lor cu acelasi pret si serviciul meu il facturez pe prestari servicii

felead1

#6 Mesaj de felead1 »

Uitati ce ma "roade pe mine" : impozitul forfetar se calculeaza in functie de cifra de afaceri.
Avand in vedere definitia cifrei de afaceri ; "Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp"
Nu cumva tranzactiile astea imi maresc cifra de afaceri ? Chiar daca am plata ( catre METRO ) eu operez si o incasare de la partenerul meu de afacere, cel caruia ii refacturez ? Am explicat oare destul de clar ?

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Legea cand a fost data nu s-a pliat pe definitia dictionarului fie el si economic.
Mult mai simplu este sa te uiti in Bilant in CPP si vezi acolo unde spune cifra de afaceri.
Daca luam la refec Legea forfetarului, de ce nu ne-am sesizat la inctomirea bilantului?
:roll:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

olteanz

#8 Mesaj de olteanz »

Revinzarea marfurilor catre societatea resp. se poate inregistra cum ai spus, 4111=707, iar valoarea intra in cifra de afaceri.
1+1=3

Scrie răspuns