Datorita faptului ca pe trim.II ai pierdere (adica 274-664=-390 adica 0).
Ca urmare impozit datorat 0, impozit minim 1.083, deci se contabilizeaza si se plateste 1.083 lei.
buna ziua
societatea a platit pe 2008 impozit pe profit mai mare cu 500 ron decat cel datorat.(pe ultimul trimestru a avut pierderi si impozitul total a fost mai mic decat impozitul platit)
acum am de platit impozit forfetar de 1083 ron.
Scad 500 ron din impozitul datorat in prezent, adica sa platesc 1083-500=583 ron?
In 2009 nu am platit impozit pe profit din cauza pierderii din anul anterior.
multumesc
simionv894 scrie:Am urmatoarea situatie:
Impozit profit T1 664 ron (platiti)
Impozit profit T2 (calculat de la 01.01 la 30.06) 274 ron
Impozit minim 1083.
Ce suma trebuie sa platesc eu la stat acum 1083 sau 1083-(664-274) ca sincer nu mai imi dau seama.
1083
bazbanelag scrie:Scad 500 ron din impozitul datorat in prezent, adica sa platesc 1083-500=583 ron?
buna ziua.
ma confrunt cu urmatoarea nelamurire . in primu trimestru sc a avut pierdere 5000, in al doilea trimestru sc a avut profit 5434 pot sa scad pierderea din primu trimestru si sa platesc imp.forfetar sau trebuie sa platesc impozitu din al doilea trimestru , am intrebat la finante si am primit trei raspunsuri diferite.
Impozitul pe profit se calculeaza ca si pana acum, cumulat de la inceputul anului,
luandu-se in calcul inclusiv pierderile din anii anteriori.
Acest impozit se compara cu minimul din OG.34
Deoarece ai inceput intoducerea datelor in SAGA cu ian.2009, programul nu are de unde sa-si ia informatiile privind veniturile lui 2008. Asa ca va trebui sa introduci manual suma venitului minim dupa ce determini transa in care se incadreaza societatea. Atentie: Sa nu confunzi (cum am vazut ca s-a mai intamplat) Venituri din productia de impobilizari (ct. 721, 722) cu Venituri din cedarea de active!
cretul906 scrie:Deoarece ai inceput intoducerea datelor in SAGA cu ian.2009, programul nu are de unde sa-si ia informatiile privind veniturile lui 2008. Asa ca va trebui sa introduci manual suma venitului minim dupa ce determini transa in care se incadreaza societatea. Atentie: Sa nu confunzi (cum am vazut ca s-a mai intamplat) Venituri din productia de impobilizari (ct. 721, 722) cu Venituri din cedarea de active!
O intrebare scurta....
Firma cu activitate suspendata din 15 Mai 2009, data depunerii la Reg.Com. a cererii 08 Mai 2009. Bazat pe ".... Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplicã societãþilor în inactivitate temporarã înscrisã în registrul comerþului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societãþile comerciale, republicatã, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare. în situaþia în care contribuabilii intrã în inactivitate temporarã în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplicã pentru perioada cuprinsã între începutul anului ºi data când societatea înregistreazã la oficiul registrului comerþului cererea de înscriere de menþiuni.... " am calculat forfetarul pe zilele respective. Declaratia nu a fost preluata pe motiv ca se calculeaza pe LUNA INTREAGA chiar si pentru 1 ZI!
Oare chiar asa o fi???