semantura bilant

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Încuiat
kovacss

semantura bilant

#1 Mesaj de kovacss »

AM o intrebare:poate semna Bilantul un economist daca nu este angajat dar este proprietarul firmei.Este vorba de o microintreprindere.

La cealalta firma pe care o administrez este angajat proprietarul ca Director Economic.Dupa cate stiu poate semna.Va rog corectati-ma daca gresesc

MULTUMESC

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Nu nu poate semna.
Cei care pot semna sunt:
- director economic
- alta persoana imputernicita (proprietarul poate numi un director economic - cu conventie civila pentru o perioada de 1 zi, o luna, etc)
- expert contabil
- economist angajat cu contract de munca
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

popescua85

limita cifra afaceri

#3 Mesaj de popescua85 »

care mai este limita cifrei de afaceri pt care este necesara semnatura experttului pt intocmirea bilantului? Si care este normativul? Legea 82 spune ca va fi stabilita de MF in functie de inflatie dar eu nu prea am reusit sa gasesc actul normativ. Multumesc!

bogeanua

#4 Mesaj de bogeanua »

Nu mai exista limita la cifra de afaceri pt semnarea bilantului.Cine semneaza bilantul?Aveti raspuns mai sus.

popescua85

#5 Mesaj de popescua85 »

De asta ne-am dat seama, dar problema era actul normativ...
Ca ord 61/2001 nu este abrogata si acolo se spunea: "Pentru persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizatã în compartimente distincte şi care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestãri de servicii în domeniul contabilitãţii încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate, Ministerul Finanţelor Publice stabileşte, în funcţie de evoluţia inflaţiei şi de dezvoltarea profesiei, limite valorice privind nivelul cifrei de afaceri de la care exista obligaţia de a încheia contracte pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale, numai de cãtre persoane fizice sau juridice calificate, autorizate."
In Lg 82 a fost scurtat pasajul respectiv dar nu stiu actul normativ de modicare. Multumesc!

popescua85

#6 Mesaj de popescua85 »

chiar nu ma poate ajuta cineva?

bogeanua

#7 Mesaj de bogeanua »

OMF 3769/2008-Norme de intocmire a sit financiare la 31.12.2008, poate va lamuriti.

davidb107

#8 Mesaj de davidb107 »

Mai exista inca acele conventii civile? Si se pot face pt. o zi?
Eu stiam ca s-a introdus norma minima de 1 ora/zi in contractul individual de munca si conventiile nu se mai pot incheia.
Corectati-ma daca gresesc.

iosiff

#9 Mesaj de iosiff »

Numai exista norma minima la cim, am un contract cu 2h/saptamana.

davidb107

#10 Mesaj de davidb107 »

Intrebarea e daca mai exista totusi conventii civile....

bogeanua

#11 Mesaj de bogeanua »

Da,mai exista.

dogarescum

#12 Mesaj de dogarescum »

este adevarat ca numai experti contabili semneaza bilantul? am inteles ca au fost colegi si nu le-a primit bilantul la finante ca nu are semnatura unui expert, au primit un ordin al ministrului si numai experti pot semna.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Nu e adevărat. Dacă sunteţi economis şi sunteţi angajat, ori aveţi convenţie civilă şi delegaţie de competenţe puteţi semna fără probleme. De atâţia ani se discută despre problema în preajma depunerii oricărei raportări asta încît chiar nu mai credeam că vor mai exista şi în acest an la această raportare discuţii. Se pare că m-am înşelat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dogarescum

#14 Mesaj de dogarescum »

eu sunt din Braila si am inteles ca exista un ordin intern in acest sens, am sa va scriu daca este adevarat

Încuiat