suspendare activitate societate

rotarud220

#16 Mesaj de rotarud220 »

septimiu mijlocul fix a fost achizitionat in 2008 cand firma avea activitate, se amortizeaza in 2 ani lunar...administratorul ar vrea sa o dea in inactivitate ca sa nu mai plateasca impozitul forfetar....pot suspenda amortizarea la un an dupa cumpararea mijlocului fix? poate pun intrebari stupide dar va rog sa ma lamuriti...sunt incepatoare.
legat de programul de contabilitate, ai dreptate nu va mai avea nevoie sa plateasca abonamentul atata timp cat nu il va mai utiliza.

septimiuv

#17 Mesaj de septimiuv »

conform codului fiscal imobilizarile se amortizeaza pentru a desfasura o activitate, daca firma are activitatea suspendata, nu o mai desfasoara :shock: , implicit nici nu mai amortizeaza imobilizarea
nu conteaza cand e achizitionata, poate fi achizitionata si ieri

lazurl333

#18 Mesaj de lazurl333 »

am si eu o intrebare.am o firma care si-a suspendat activitatea si vinde marfa ramasa in stoc la pret de achizitie.va rog sa-mi spuneti unde fac inregistrarea?in nir ?multumesc.nu ar trebuie sa existe si ceva de genul schimbare de pret la marfuri?

teodorg133

#19 Mesaj de teodorg133 »

lazurl333 scrie:am si eu o intrebare.am o firma care si-a suspendat activitatea si vinde marfa ramasa in stoc

Pai daca si-a suspendat activitatea nu mai are voie sa faca venituri, deci nici sa vanda.... :wink: trebuia sa lichideze stocul inainte de suspendare :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

lazurl333

#20 Mesaj de lazurl333 »

firma vinde marfa cu o zi inainte de a suspenda activitatea.va rog sa-mi spuneti cum procedez

teodorg133

#21 Mesaj de teodorg133 »

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

lazurl333

#22 Mesaj de lazurl333 »

multumesc dar tot nu inteleg.imi dati mereu aceste adrese dar nu ma lamuresc cu nimic.oricum multumesc
daca stie cineva unde trebuie sa operez si cum il rog sa-mi raspunda.multumesc.

teodorg133

#23 Mesaj de teodorg133 »

lazurl333 scrie:multumesc dar tot nu inteleg.imi dati mereu aceste adrese dar nu ma lamuresc cu nimic.oricum multumesc
daca stie cineva unde trebuie sa operez si cum il rog sa-mi raspunda.multumesc.
Sa nu va suparati, va dam aceste adrese pt ca dvs.ar trebui intai sa dati o "cautare" si ati fi aflat raspuns la intrebarea dvs. iata ca va citez aici din rasp.dlui.Tomac pt prima parte a intrebarii legat de schimbarea pretului marfii, sa ajungeti la cel de achizitie, dupa care faceti vanzarea ca orice vanzare de marfa... :oops: :oops: :oops:

Daca e gestiune cu amanuntul:
- evaluata global-valoric -
Emiteti o decizie de diminuare a pretului de vinzare
Faceti o lista de inventar cu stocul de marfa supusa reducerii
Diferenta rezultata o inregistrati prin articole contabile astfel:
371=4428 in rosu
371=378 in rosu
Exemplu: reducerea este de 100 lei
371=%........-100 lei
......... 4428 -15.97 lei (100 x 19/119)
..........378 -84.03 lei (100 - 15.97)

-evaluata cantitativ-valoric cu ajutorul SAGA
Intrati la Operatii-Alte operatii cu stocuri- Schimbare pret de vanzare

Daca e gestiune cu ridicata:
- acestea se evalueaza de regula, intern, in pret de achizitie. Urmeaza doar sa fie utilizat noul pret de vinzare.

Atentie! In niciun caz nu puteti face o reducere de pret ce sa duca la vinzarea sub pretul de achizitie.
[/color]

lazurl333

#24 Mesaj de lazurl333 »

multumesc mult.eu practic trebuie sa vand marfa la pretul de achizitie.multumesc.

stanilaa51

#25 Mesaj de stanilaa51 »

tomac scrie:Să fim serioşi: inactivitate înseamnă să nu ai venituri din exploatare. Dacă înainte de a suspenda activitatea ai de încasat clienţi şi ăia îţi plătesc cu OP şi sumele respective îţi intră în cont, nu le contabilizezi? Cerinţa, din OMFP 1221 din 2009, de a nu obţine niciun venit, de nicio natură, este pentru obţinerea regimului derogatoriu şi nicidecum pentru a defini inactivitatea temporară.
Nu te supara pe mine dar de cand incasarea unei facturi produce venituri ? :)

teodorg133

#26 Mesaj de teodorg133 »

pt.Stanilaa51....acest citat din dl.Tomac era in cu totul alt context, a fost postat la intrebarea cuiva care intreba daca sa opereze incasari de facturi sau plati, iar dl.Tomac a raspuns CLAR ca se pot opera aceste plati si incasari, dar sa NU aiba venituri din exploatare....nu ca aceste operatiuni ar insemna venituri...cred ca nu ati inteles dvs. bine raspunsul.... :oops:
[/color]

lazurl333

#27 Mesaj de lazurl333 »

o intrebare ,am o societate care si-a suspendat activitatea pe 30.07.2009.cum ii calculez taxa forfetara -ptr.luna iulie sau ptr.iulie,aug.sept.multumesc

teodorg133

#28 Mesaj de teodorg133 »

numai pt iulie calculezi cat revine (imparti la 3 suma trim) si anexezi la decl si decizia de suspend de la reg.com....sa vada "tovarasele" :wink:
[/color]

lazurl333

#29 Mesaj de lazurl333 »

multumesc

Scrie răspuns