Intrari in valuta

padured610

#16 Mesaj de padured610 »

Da, pentru ca NU am transport de 200 lei

Pur si simplu valoarea produsului este de 300 lei, dar in DVI la valoare statistica e trecut 500 lei

Asadar SAGA incarca in 401 500 lei, dar eu nu am platit decat 300 lei. Si ramane sold 200.
Daca incerc sa setez la "repartizat" 0, automat scade zi valoarea statistica din dreapta, si automat si TVAul aferent
Practic eu am cumparat marfa la 300 lei, dar TVA s-a calculat de catre vama la 500

Plus ca nu stiu sigur cu cat trebuie incarcat 371 in acest caz, cu 300 cat e valoarea facturata, sau 500 cat e valoarea statistica. Oricum SAGA incarca cu 500.

multumesc

paturcai

#17 Mesaj de paturcai »

In situatia asta mai vii de acasa.
Daca ti-a lipsit o informatie din factura externa VAMA asa cum este ea draguta iti pune din oficiu un transport. Doar pentru calcul.
In aceasta situatie, se trece corect valoarea marfii, iar la valoarea TVA pe care SAGA o calculeaza, se modifica MANUAL si se trece suma TVA care apare in DVI.
Si atunci vei avea corect!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

padured610

#18 Mesaj de padured610 »

Vai, dar ce dragut din partea lor.
Mai nasol este ca ei practic au DUBLAT valoarea marfii, deci si TVAul si taxele aferente

Multumesc pentru sfaturi :)

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Există situaţii în care, în vamă se determină taxe vamale şi TVA la valoarea de catalog, dacă factura e la o valoare mai mică decît acea valoare. Ce înseamnă asta: că există un preţ minim în vamă pentru unele produse la care se aplică taxele în vamă.De regulă se practică la produse la care este crescut riscul de evaziune prin nedeclararea corectă a valorii în vamă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

padured610

#20 Mesaj de padured610 »

Am inteles. Din pacate valoarea lor de catalor a ramas mare fata de valoarea reala :(

Multumesc

Scrie răspuns