Rate

bujac

Rate

#1 Mesaj de bujac »

Ma aflu in situatia in care trebuie sa inregistrez achizitia in rate a unui obiect de inventar si a unei imobilizari corporale.
Plata se va face in rate.
Problema este ca nu sunt sigura de modul in care trebuie sa inregistrez aceste 2 achizitii.
Un sfat a fost sa inregistrez TVA-ul de pe factura ca fiind neexigibil, urmand ca lunar, sa inregistrez deductibilitatea acestuia in raport cu plata ratelor efectuate.
Voi ce parere aveti? Exista o prevedere legislativa care sa reglementeze astfel de cazuri?
Multumesc anticipat.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Spune-ne intai despre prevederile contractului si despre prima factura.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bujac

#3 Mesaj de bujac »

1. In ceea ce priveste obiectul de inventar:
a) Prevederi contractuale: valoarea echipamentului va fi achitat in x rate; rata lunara va fi inclusa in factura lunara emisa de furnizor, impreuna cu celelalte servicii furnizate in mod regulat; produsul nu poate fi instrainat inainte de plata integrala a acestuia;
b) Prima factura: cuprinde valoarea integrala a produsului.

2. In ceea ce priveste mijlocul fix:
a) Prevederi contractuale: achitarea la scadenta a pretului conform conventiei de plata; plata se efectueaza prin achitarea unui avans urmata de 2 rate la un anumit nr de zile
b) Prima factura: cuprinde valoarea integrala a mijlocului fix.

bujac

#4 Mesaj de bujac »

Am nevoie de raspuns!
Nu ma poate ajuta nimeni?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Inteleg ca se emite factura de catre vinzator. In acest caz se inregistreaza taxa facturata pe TVA deductibil. Plata in rate nu are niciun efect asupra deductibilitatii TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns