Concediu medical!
Concediu medical!
Buna ziua,
Am o intrebare: daca un angajat are concediu medical, poate refuza angajatorul sa i-l plateasca? Mama mea are o problema cu coloana si i s-a recomandat fizioterapie, prin urmare i se acorda si concediu medical pe durata tratamentului. Dar cei de la firma la care lucreaza nu vor sa o plateasca pe durata foii de boala!
Au acest drept sau abereaza?
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema!
Multumesc anticipat!
Aura
Am o intrebare: daca un angajat are concediu medical, poate refuza angajatorul sa i-l plateasca? Mama mea are o problema cu coloana si i s-a recomandat fizioterapie, prin urmare i se acorda si concediu medical pe durata tratamentului. Dar cei de la firma la care lucreaza nu vor sa o plateasca pe durata foii de boala!
Au acest drept sau abereaza?
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema!
Multumesc anticipat!
Aura
Si care ar putea fi motivul? Banuiesc ca nu pot scrie ca nu vor sa plateasca omul daca sta acasa in concediu medical numai pt ca nu au chef...trebuie sa fie un motiv cat de cat serios...nu?
Si nu e vrajala cu acest concediu, chiar are nevoie, plus ca de 4 ani de cand lucreaza acolo nu a mai avut niciodata concediu medical...nu e genu care se inbolnaveste mereu...acu e o problema serioasa!
Si nu e vrajala cu acest concediu, chiar are nevoie, plus ca de 4 ani de cand lucreaza acolo nu a mai avut niciodata concediu medical...nu e genu care se inbolnaveste mereu...acu e o problema serioasa!
Si inca ceva...ar trebui sa-i dea in scris motivul pt acre nu i se accept concediul medical, nu? Nu pot doar sa-i spuna ca nu i-l platesc si atat...adica sa o lase sa stea in concediu dar fara sa-i dea un act prin care specifica ca nu o sa i-l plateasca... Ca ma gandesc ca poate in acte "vor plati" ca sa nu se complice si ii spun ei ca nu ii dau banii..
alt abuz ref ca concediu medical
La firma unde lucreaza sotul meu-(cea cu soferii obligati sa lucreze numai noaptea-fara a li se da spor de noapte ceva...) daca are vreunul concediu medical nu i se mai acorda trei luni dupa aceea tichete de masa.A fost un coleg al lor in cauza si patronul i-a dat replica"asa vreau eu nu trb sa scrie nicaieri".Fara cuvinte!
Cu criza asta parca si o parte din patroni au luat-o razna!Exploatarea omului de catre (ne)oameni!
Cu criza asta parca si o parte din patroni au luat-o razna!Exploatarea omului de catre (ne)oameni!
Adevaru-i ca pana la urma tot angajatul iese in pierdere, pt ca pana la urma urmei cauta un motiv si te da afara, fie ii accepti conditiile fie pleci... Nu e corect dar din pacate asta e...tara in acre traim!
Nu stiu inca cum voi rezoilva aceasta problema!
Oricum ar fi o sa va spun si voua! Mi-ar place sa le fac plangere la ITM dar nu stiu sigur daca o sa ies in pierdere sau nu...
Nu stiu inca cum voi rezoilva aceasta problema!
Oricum ar fi o sa va spun si voua! Mi-ar place sa le fac plangere la ITM dar nu stiu sigur daca o sa ies in pierdere sau nu...
Firma poate refuza, legal, plata unui Cm dacă salariatul nu-l predă firmei în termenul legal: 5 zile de la finele lunii în care a fost în CM, sau finele lunii pentru unele situaţii (termenul este reglementat la pct.67 din normele de aplicare a OUG 158/2005)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.