urgent D390

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
florescuo

#16 Mesaj de florescuo »

Care e baza legala referitor la amendarea numai a AIC si nu a serviciilor.....ca eu mi-am luat amenda pt servicii.

eugen01

#17 Mesaj de eugen01 »

f>
depinde de servicii Instructiuni de Completare D390

pct.1.2 lit. e

apetrem

#18 Mesaj de apetrem »

florescuo scrie:Care e baza legala referitor la amendarea numai a AIC si nu a serviciilor.....ca eu mi-am luat amenda pt servicii.
Se poate specula faptul ca, in Codul de procedura fiscala, a ramas nectualizata formularea sanctiunii de la art. 219'1 :
"(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete."

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/co ... .htm#a2191
Marian Apetre

tomac

#19 Mesaj de tomac »

In plus, din informatiile mele, se spune cam asa: declararea serviciilor este ceva nou, nu doar la nivelul RO ci la nivelul intregii UE. Ca urmare, pina se obisnuiesc oamenii cu sistemul de declarare, pina se stabilizeaza procedurile, etc., statul roman, a decis sa nu amendeze, deocamdata, nedeclararea serviciilor in recapitulativa.La un moment dat insa o va face, dar deocamdata nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neguraa420

#20 Mesaj de neguraa420 »

vreau sa va spun ca nu mi-am luat amenda cu nedepunerea la timp a D390...am depus-o azi si am scapat...dar pe viitor va trebui sa deschid ochii mai bine...multumesc tuturor!!

eugen01

#21 Mesaj de eugen01 »

420>
nu vreau sa fiu cobe..dar...la registratura doar se pune parafa de primire...dupa un anumit timp, declaratia va ajunge la inspectorul de care apartine firma... :roll:

paturcai

#22 Mesaj de paturcai »

Eugen01, daca i-a primit declaratia poate sa stea linistita. Nu mai primeste nicio amenda!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

neguraa420

#23 Mesaj de neguraa420 »

danilevicis scrie:Ti-a raspuns Tomac la a doua liniuta, adica foloseste-te de artificiul cu imprumutul de la o terta persoana, ca sa faci contarea intre casa in lei si casa in valuta, la acea data.
...
eu inca nu am terminat cu aceasta problema..:D..."am rumegat-o" pana acum si tot degeaba...imi puteti spune mai exact cum sa fac contarea??cu terta persoana??? :oops:

petriself

#24 Mesaj de petriself »

Adica, deschizi casa in valuta (daca nu ai contul de casa in EURO deschis) iar patronul sau administratorul imprumuta in EUR casa in valuta.
Dar pt. aceasta trebuie sa ai Contract de imprumut intre patron ca imprumutator si firma ca imprumutat.

danilevicis

#25 Mesaj de danilevicis »

Contarea la ce a spus petriself: 5314=4551, iar dupa ce vei restitui, invers
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

neguraa420

#26 Mesaj de neguraa420 »

ms danilevicis...mult, mult de tot...

neguraa420

#27 Mesaj de neguraa420 »

am facut si contractul de imprumut...dar nush cum voi restitui suma...din cauza ca nu lucram cu euro...asa s-a intamplat sa luam acel produs din afara...si nu pot face 4551=5314:(

mai aveti sugestii????va rog...bine ca nu e urgenta...dar totusi as vrea sa stiu....

rade

#28 Mesaj de rade »

am rugamintea sa ma ajute si pe mine cineva cu ceva informati
-unde gasesc declaratia 390
-si cum se face avand in vedere ca factura mea din italia este cu tot cu tva deoarece trebuie sa fac anumite acte la ei pentru a nu plati tva acte care nu le-am avut
-se face in eur sau ron?
pls

rade

#29 Mesaj de rade »

ma ajuta cineva
si in cat timp trebuie depusa declaratia 390 de la data achizitiei?
si daca eu platesc tva trimestiral trebuie sa trec pe tva lunar pentru aceasta achizitie si sa depun decl 070 pentru tva lunar?

rade

#30 Mesaj de rade »

am rugamintea sa ma ajute cineva cu urmatoarele informatii:
-unde gasesc in saga declaratia 390
-se face in euro sau ron la curs bnr
-cat timp am la dispozitie de la data facturii?
-avand in vedere ca fact de achizitie si serv au si tva din italia deoarece nu am avut actele solicitate de ei cum se procedeaza?
-includ tva in pretul produsului?
va rog sa ma ajutati sa-mi dau si eu seama cu aceasta achizitie este urgent

Scrie răspuns