urgent D390
Se poate specula faptul ca, in Codul de procedura fiscala, a ramas nectualizata formularea sanctiunii de la art. 219'1 :florescuo scrie:Care e baza legala referitor la amendarea numai a AIC si nu a serviciilor.....ca eu mi-am luat amenda pt servicii.
"(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete."
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/co ... .htm#a2191
Marian Apetre
In plus, din informatiile mele, se spune cam asa: declararea serviciilor este ceva nou, nu doar la nivelul RO ci la nivelul intregii UE. Ca urmare, pina se obisnuiesc oamenii cu sistemul de declarare, pina se stabilizeaza procedurile, etc., statul roman, a decis sa nu amendeze, deocamdata, nedeclararea serviciilor in recapitulativa.La un moment dat insa o va face, dar deocamdata nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
-
...danilevicis scrie:Ti-a raspuns Tomac la a doua liniuta, adica foloseste-te de artificiul cu imprumutul de la o terta persoana, ca sa faci contarea intre casa in lei si casa in valuta, la acea data.
eu inca nu am terminat cu aceasta problema..

- danilevicis
-
-
am rugamintea sa ma ajute cineva cu urmatoarele informatii:
-unde gasesc in saga declaratia 390
-se face in euro sau ron la curs bnr
-cat timp am la dispozitie de la data facturii?
-avand in vedere ca fact de achizitie si serv au si tva din italia deoarece nu am avut actele solicitate de ei cum se procedeaza?
-includ tva in pretul produsului?
va rog sa ma ajutati sa-mi dau si eu seama cu aceasta achizitie este urgent
-unde gasesc in saga declaratia 390
-se face in euro sau ron la curs bnr
-cat timp am la dispozitie de la data facturii?
-avand in vedere ca fact de achizitie si serv au si tva din italia deoarece nu am avut actele solicitate de ei cum se procedeaza?
-includ tva in pretul produsului?
va rog sa ma ajutati sa-mi dau si eu seama cu aceasta achizitie este urgent