EROARE D112
Re: EROARE D112
Și eu am avut cazuri de cfs, doar pentru o parte din salariați și mi-a preluat D112, am și recipisa că e o.k.
E posibil că i-ați scos de tot, adică nu figurează nici măcar cu nume și prenume și atunci probabil de aia nu e bine.Zic și eu.
Numai pentru firmele care nu au deloc salariați, deși în vectorul fiscal figurează cu salariați, eu am înțeles că D112 se completează direct în pdf-ul lor.
E posibil că i-ați scos de tot, adică nu figurează nici măcar cu nume și prenume și atunci probabil de aia nu e bine.Zic și eu.
Numai pentru firmele care nu au deloc salariați, deși în vectorul fiscal figurează cu salariați, eu am înțeles că D112 se completează direct în pdf-ul lor.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
am validat-o , am pus-o pe cd , si nu au vrut-o , o sa incerc s-o validez cu dukintegrator al lor 

Never say never !
DKU integrator există și în SAGA. Se lansează pentru XML. Dacă apăsați Generare XML se lansează acest program de verificare.
Dar dacă validarea s-a efectuat corect, declarația e validă și indiferent cum se verifică trebuie să fie ok.
După apăsarea butonului "Validare" și după ce pdf-ul dă mesaj că e ok, trebuie mers la File-Save pentru a o salva. Apoi se copiează pe CD.
Dar dacă validarea s-a efectuat corect, declarația e validă și indiferent cum se verifică trebuie să fie ok.
După apăsarea butonului "Validare" și după ce pdf-ul dă mesaj că e ok, trebuie mers la File-Save pentru a o salva. Apoi se copiează pe CD.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
Ai uitat sa spui ca trebuie semnata 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
nu am semnatura digitala , am fost cu ea la ghiseu si nu au primit-o
Never say never !
Azi am depus la ghiseu doua declaratii 112 la doua sectoare, declaratii generate cu Saga. Am verificat starea pe www.anaf si una din declaratii este valida (imi scrie ca nu sunt erori), iar cealalta are erori, recipisa are urmatorul continut:
Mesajul XML nu este formalizat conform schemei de definitie.
Eroare la validarea mesajului XML. Mesajul XML nu este formalizat conform
schemei de definitie.
string value ' . . ' does not match pattern for DataSType in namespace
mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:types:v1
Unde am gresit? Eu am salvat identic ambele declaratii, de ce una e buna alta nu?
Stie cineva ce inseamna mesajul aparut in recipisa in dreapta jos, validity unknown....?
Mai adaug ca nu s`a primit formularul listat din Saga (pe motiv, la un sector, ca toata lumea a depus numai pdf).
Multumesc
Mesajul XML nu este formalizat conform schemei de definitie.
Eroare la validarea mesajului XML. Mesajul XML nu este formalizat conform
schemei de definitie.
Unde am gresit? Eu am salvat identic ambele declaratii, de ce una e buna alta nu?
Stie cineva ce inseamna mesajul aparut in recipisa in dreapta jos, validity unknown....?
Mai adaug ca nu s`a primit formularul listat din Saga (pe motiv, la un sector, ca toata lumea a depus numai pdf).
Multumesc
Se pare că ați generat pdf-ul cu o versiune mai veche a acestuia. Dacă validarea lui se face fără probleme, după ce-l generați din SAGA, nu există niciun motiv cunoscut pentru aceste erori.
După validare nu uitați să salvați: File - Save.
Chestia cu listarea e un abuz pe față. Pentru că formatul din SAGA respectă formatul aprobat prin HG 1397/2010. Eu m-aș duce cu M.Of și le-aș da cu el în cap. Și i-aș pune să-mi arate unde scrie că trebuie să se listeze din pdf sau cu câmpuri în gradient și alte minuni. Ba, i-aș pune să compare ce e listat din SAGA cu ce e publicat în M.Of. și să arate exact ce anume nu corespunde cu formatul legal aprobat. Niște nemernici idioți care nu știu cum să facă să încurce lumea.
După validare nu uitați să salvați: File - Save.
Chestia cu listarea e un abuz pe față. Pentru că formatul din SAGA respectă formatul aprobat prin HG 1397/2010. Eu m-aș duce cu M.Of și le-aș da cu el în cap. Și i-aș pune să-mi arate unde scrie că trebuie să se listeze din pdf sau cu câmpuri în gradient și alte minuni. Ba, i-aș pune să compare ce e listat din SAGA cu ce e publicat în M.Of. și să arate exact ce anume nu corespunde cu formatul legal aprobat. Niște nemernici idioți care nu știu cum să facă să încurce lumea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
nu pot genera pdf la decl.112
de ani de zile tot bine am lucrat cu saga si acum m-am impotmolit, sa va explic : cu 367 mi-a generat bine PDF la decl. 112, cu 368 nu ma lasa sa o deschid si imi scrie : Acrogat could not open D112.xdp because it is either not a suported file type or because the file has been corrupted (for example, it was sent as an email attachament and wasn't correctly decoded).
s-ar putea cumva sa descarc din nou 367 peste 368 ca sa pot si eu benera pdf la decl. 112 ? . sau cum altfel sa ma descurc?
s-ar putea cumva sa descarc din nou 367 peste 368 ca sa pot si eu benera pdf la decl. 112 ? . sau cum altfel sa ma descurc?
Re: nu pot genera pdf la decl.112
Deschide fisierul "PDF" si nu cel de "XDP" este diferenta intre cele doua tipuri de fisiere.
Trebuie sa deschizi fisierul de format "d112_CUI_2011_01" (prin CUI inteleg codul fiscal forma 123456).
Daca te rog pe viitor posteaza problema la un topic existent daca are legatura cu acea problema, nu de alta dar topic-uri cu D.112 sunt deschise deja foarte multe.
Trebuie sa deschizi fisierul de format "d112_CUI_2011_01" (prin CUI inteleg codul fiscal forma 123456).
Daca te rog pe viitor posteaza problema la un topic existent daca are legatura cu acea problema, nu de alta dar topic-uri cu D.112 sunt deschise deja foarte multe.
-
multumesc balazse...
-
Am depus 112/ pe data de 14.02 din saga v .367 si totul este OK si CD si listare si recipisa ii multumesc lui Paturcai ca mi-a explicat cum e cu inscriptionarea - va doresc succes tuturor la depunere
(AM DEPUS LA SECT.3 BUC)

buna seara,
imi cer scuze de deranj. dar tot caut si nu gasesc rezolvare pentru cazul meu in decl 112. e vorba de un angajat cu 2 ore pe luna, sau 10 ore pe luna, fractiune de norma. la asigurati imi ia la sectiunea A doar cu norma intreaga , nu am unde sa introduc timp partial, doar cu 1,2,..8 ore/zi.
ma poate lamuri cineva?
multumesc.
imi cer scuze de deranj. dar tot caut si nu gasesc rezolvare pentru cazul meu in decl 112. e vorba de un angajat cu 2 ore pe luna, sau 10 ore pe luna, fractiune de norma. la asigurati imi ia la sectiunea A doar cu norma intreaga , nu am unde sa introduc timp partial, doar cu 1,2,..8 ore/zi.
ma poate lamuri cineva?
multumesc.
Întrebare : Avand in vedere ca "Declaratia unica" a fost publicat in Monitorul Oficial, aceasta
intra in vigoare cu 01.01.2011! Cum declar urmatoarele situatii:
- Contract de munca mai mic de 2 ore, dar nu cu 1 ora! (Ex. 30 minute)
- Daca "conform legii" nu va fi si "conform aplicatiei de preluare si validare", ce fac sa se preia declaratia?
Răspuns: Declaratia unica 112 a fost facuta conform legislatiei, deci daca situatiile
prezentate de dumneavoastra se incadreaza, nu veti gasi impedimente in completarea declaratiei.
Pentru contract de munca de 30 min/zi, si pana acum aveati aceaasi problema, deci nu il
completati la sectiunea 21/22 zile in luna cate 30 min ci este situatia in care calculati cate zile sunt lucrate cu multiplu de ore in luna.(30min x 21 zile : 8(sau 6 sau 4) ore = nr. zile lucrate cu norma de 8, 6 sau 4 ore pe zi)
Validarile din formularul D112 sunt date de cei de la ANOFM, CNAS, CNPAS, conform legilor
in vigoare, deci nu trebuie sa convingeti pe nimeni de la finante ca sunt neconcordante intre
bazele de calcul "legale si pentru certificatul medical".
(sursa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... cvente.pdf )
intra in vigoare cu 01.01.2011! Cum declar urmatoarele situatii:
- Contract de munca mai mic de 2 ore, dar nu cu 1 ora! (Ex. 30 minute)
- Daca "conform legii" nu va fi si "conform aplicatiei de preluare si validare", ce fac sa se preia declaratia?
Răspuns: Declaratia unica 112 a fost facuta conform legislatiei, deci daca situatiile
prezentate de dumneavoastra se incadreaza, nu veti gasi impedimente in completarea declaratiei.
Pentru contract de munca de 30 min/zi, si pana acum aveati aceaasi problema, deci nu il
completati la sectiunea 21/22 zile in luna cate 30 min ci este situatia in care calculati cate zile sunt lucrate cu multiplu de ore in luna.(30min x 21 zile : 8(sau 6 sau 4) ore = nr. zile lucrate cu norma de 8, 6 sau 4 ore pe zi)
Validarile din formularul D112 sunt date de cei de la ANOFM, CNAS, CNPAS, conform legilor
in vigoare, deci nu trebuie sa convingeti pe nimeni de la finante ca sunt neconcordante intre
bazele de calcul "legale si pentru certificatul medical".
(sursa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... cvente.pdf )
buna seara,
cum pot sa listez foia de varsamant pentru Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat?
cum pot sa listez foia de varsamant pentru Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat?