suspendare crestere copil

Scrie răspuns
galz845

Re: suspendare crestere copil

#31 Mesaj de galz845 »

@V, 8) Va ramine text de referinta. :)

vinczellero

#32 Mesaj de vinczellero »

am vrut sa spun mai multe ....si cateva intrebari .. :wink: dar am avut probleme cu pc-ul ...revin

vinczellero

#33 Mesaj de vinczellero »

Pentru angajat concediu crestere copil ( data nastere copil 10.07.2011) am facut urmatoarele :
-cerere angajat concediu
-decizie suspendare art.51 incepand cu data de 01.09.2011
-adeverinta salariu net ultimele 12 luni si depusa la serviciul de asistenta sociala
-operare in Saga , la concedii medicale cod 99, temei legal concediu crestere copil
-declaratia 112 raportata cu Zero , la sectiunea A din anexa 1.2 , formular -pdf
-operare in Revisal Saga stare contract suspendat , stare precedenta activ , data inceput suspendare 01.09.2011 si data sfarsit suspendare 10.07.2013 , temei legal ,,concediu crestre copil''
- copiere fisier din Revisal Saga xml. , instalare Revisal 500 de pe portal , apoi validare fisiere non-revisal si convertirea xml. in rvs. .....programul imi zice ca e corect !
- fisierul rvs. l-am transmit on-line pe itm online , portalul nou ( cu parola si user vechi ) si am listat din rapoarte preluari de pe site + listare raport/ angajat din Saga.
Pe langa toate cele de mai sus( care sper sa fie corecte ) am cateva nelamuriri :
1. declaratia 112 o transmit cu zero in fiecare luna , pentru ca salariatul este in suspendare si nu incetat ?
2.eu trebuie sa mai anunt la alta institutie ( CASA DE SANATATE , SOMAJ , PENSII sau altele ) ca angajatul este in concediu de crestere a copilului ? ....sau serviciul de asiatenta sociala unde s-a depus dosarul vor transmite ei acest lucru ?
3. am avut 3 angajati din care 2 au incetat contractele in februarie 2011 si le-am raportat atunci in Revisal , acum am 1 angajat care e cu contractul suspendat ......pe cei doi incetati mai trebuia sa ii raportez in Revisal nou ???
4. nr. contract de munca in revisal este 1 ...e ok ? chiar daca contractul este mai vechi ?
5. trebuie sa modific vectorul fiscal la finante ? ( daca depun in fiecare luna 112 cu zero eu zica ca ramane vectorul fiscal acelasi pentru depunere :roll: ) ?

galz845

#34 Mesaj de galz845 »

1.da
2.nu
3.nu
4.nr.contract cu care figureaza si in revisalul vechi de la ITM
5.nu

vinczellero

#35 Mesaj de vinczellero »

2.nu trebuie sa anunt nicio instituie ?
4. oare Revisalul Saga de ce nu mi la preluat cu nr. contract vechi asa cum era trecut ?
acum daca am trimis Revisal cu contract nr.1 si nu cu cel vechi , cum pot corecta ?
e problema mare ca am trimis cu nr. 1 ?
Multumesc.

balazse

#36 Mesaj de balazse »

S-a preluat nr. care este trecut la "salariati". In mod normal in noul ReviSal se trece nr. intern al contractului, daca acel contract ti-a fost primul contract eu zic ca nu este nici o problema.

pitoraci

#37 Mesaj de pitoraci »

Buna ziua,
Am nevoie de sfatul vostru in urmatoarea problema.
Am avut o angajata cu CIM pe perioada determinata de la 15.11.2010 pana la 15.08.2011. In data de 19.07.2011 intra in concediu prenatal. Dupa 15 august cand i-a incetat CIM nu i s-a mai platiti cocnediu si din cate stiu nu si-a depus dosar nici la Casa de Asigurari pentru a beneficia mai departe de plata concediului postnatal.
Solicitantul indemnizatiei pt cresterea copilului este tatal, care si-a depus cererea pentru data de 1.11.2011. Cu ce data ii eliberez mamei adeverinta din care sa reiasa concediu medical platit? Cu 15 august? Il va afecta faptul ca mama nu a beneficiat de cele 42 zile postnatal?

stoicat

#38 Mesaj de stoicat »

CCC se va acorda tatalui care indeplineste conditiile oricand dupa nasterea copilului,nefiind conditionat de cele 42 zile concediu postnatal.
Adeverinta pt.concediu medical platit mamei o eliberati cu data solicitarii.

pitoraci

#39 Mesaj de pitoraci »

In adeverinta eliberata mamei se cere sa reiasa ultima zi de concediu postnatal platita(minim 42 de zile de la nasterea copilului). Si daca nu a beneficiat de plata concediului postnatal, banuiesc ca-i trec ultima zi de concediu prenatal luat la firma. Procedez corect? Sau sa dea declaratie ca nu a beneficiat de concediu de maternitate. E prima data cand ma confrunt cu astfel de concedii si vreau sa procedez corect.
Va multumesc

stoicat

#40 Mesaj de stoicat »

V-am dat un raspuns nu tocmai documentat in privinta :,,nefiind conditionat de cele 42 zile concediu postnatal.",interpetand gresit art.23 alin.(1) lit.b) din HG nr.52/2011.
Mama era in drept de-a solicita concediu de maternitate in continuare de la casa de asigurari de sanatate cf.art.32alin.(1) din OUG 158/2005.
In acest caz dreptul la indemnizatia pt. crestere copil se stabileste incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului.

Da,din art.23 (1) din HG nr.52/2011( Normele metodologice de aplicare
a prevederilor OUG nr. 111/2010 )reiese :
Art. 23. - (1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează,conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii,
pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

In adeverinta ii treceti ultima zi de concediu prenatal luat la firma.Mentionati in adeverinta data si motivul desfacerii CIM.
Ar trebui sa mearga la primaria de care apartine sa vada ce documente ii mai solicita in acest caz.

butnarur

#41 Mesaj de butnarur »

Cum se procedeaza in cazul in care o salariata aflata in CIC pana la data de 15.10.2011 nu s-a prezentat la serviciu? nu a putut fi contactata telefonic (este posibil sa fie plecata din tara)...Sa-i trimit o adresa (convocare) prin posta cu confirmare de primire, iar in cazul in care nu se prezinta la data stabilita sa emit decizia de incetare a CIM?
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

balazse

#42 Mesaj de balazse »

Daca este in CIC de ce sa se prezinte la serviciu?

butnarur

#43 Mesaj de butnarur »

scuze, din graba am scris gresit.Data la care tb sa se prezinte la serviciu este 15.09.2011. Copilul a implinit 2 ani pe 14.09.2011
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

balazse

#44 Mesaj de balazse »

Procedezi la fel ca si cum un angajat nu a mai venit la lucru si nici nu te-a anuntat.

istratec395

#45 Mesaj de istratec395 »

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
am la o societate 2 angajate in suspendare ptr crestere copil din anul 2010.Initial le trecusem incetate in salariati ca sa nu-mi mai apara in statul de plata dar acum dupa ce am citit acest topic , azi am facut modificarile adica le-am trecut suspendare si acum imi apar si in stat cu zero lei de plata si le voi raporta si in 112.Vreau sa stiu daca am facut bine sau nu.
si mai am o intrebare,cum sa fac sa nu-mi mai apara in stat o angajata care este detasata dar nu am cui-ul societatii in speta fiind vorba de o scoala.Am trecut in revisal perioada detasarii dar ea imi apare in continuare in stat.
multumesc .

Scrie răspuns