Faianţă, termopan, ...

obiecte de inventar?
Văd că ai trecut prin 231 toate achiziţiile.
1.Dacă societatea este proprietara spaţiului poţi considera aceasta ca modernizare - la clădiri modernizarea presupune "creşterea gradului de confort" dacă am citat corect. În astfel de situaţii, pe beza situaţiilor de lucrări faci recepţia modernizării şi la data procesului verbal de recepţie vei înregistra 212=231 (în Saga operezi la articole contabile şi la Imobilizări)
2.Dacă proprietar este o persoană fizică, trebuie văzut ce anume scrie în contractul de închiriere cu aceasta. Dacă acesta permite efectuarea de investiţii şi dezvoltarea clădirii, atunci valoarea recepţionată la finalizarea investiţiei cu proces verbal se va înregistra :
212 analitic investiţii clădiri închiriate=231
giurconiul scrie:In loc de conturile 303;6028;si 628 as vrea sa o consider per total ca o amortizare,dar nu am reusit sa o incadrez la clase imobilizari.
În ambele situaţii descrise de mine, valoarea modernizării se preia la imobilizări şi se amortizează.
Deosebirea, legată de amortizare, este că aceasta se înregistrează în cel de-al doilea caz pe durata contractului de închiriere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.